maanantai 1. syyskuuta 2014

Alkuviikon kuulumisia.

Maanantaina suuntasimme aamusta koululle. Siellä meitä pihalla odotti kaikki koulun oppilaat sekä henkilökunta suomen liput kädessä. He toivottivat meidät tervetulleiksi ja pidimme pienen esittelyn itsestämme. Tuli kyllä olo kuin olisi jonkun sortin julkkis. 
Tutustuimme kouluun sekä osallistuimme oppitunnille. Oppitunti oli hauska vaikka puoliakaan emme ymmärtäneet. Kyseessä taisi olla jonkinlainen ilmaisutaidon tunti. Teimme pareittain erilaisia harjoituksia.
Koululta lähdimme tutustumaan hellou enjoy nimiseen paikkaan, se on kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminta keskus. 

Iltapäivällä jännitti ehkä enemmän kuin ikinä, sillä meidät oli kutsuttu kaupungin johtajan luokse. Paikalla oli lehdistöä, kaupungin johtaja sekä varajohtaja, koulun rehtori sekä meidän tulkki. Olo oli kuin 12-vuotiaalla kun kaupungin johtaja kysyi jotain niin ei ollut saada sanaa suustaan..Meistä tehtiin lehtijuttu paikalliseen lehteen. 

                     
Aina kun on joku tärkeämpi palaveri jossa on mukana kaupunginjohtaja tai koulun rehtori ja enemmän ihmisiä niin tämä laitetaan pöydälle kuvastamaan yhteistyötä. 


Illalla meille oli järjestetty ravintolassa tervetuliais illallinen ja ruokaa oli niin paljon kun vain jaksoi syödä. Meidän ei tarvinnut itse tilata mitään vaan pöytiin kannettiin eri vaihtoehtoja ja tuntui että niitä tuli koko ajan vain lisää ja lisää. Mutta nyt sekin on sitten tehty nimittäin maistettu sushia. Maku ei ollut omaan mieleen mutta kohteliaasti tuli maistettua melkein kaikkea mitä illallisella oli tarjolla. Ilta oli kaikinpuolin mukava ja tunnelma oli hyvä :)



                      


         
                      


                     
                     

                     



                    
Kuva erilaisesta huoneesta ravintolassa. meidän ruokailutila oli isompi ja siellä istuttiin lattialla ja jalat sai pöydän alle. (valitettavasti ei keritty ottaa kuvaa meidän ruokailutilasta.)

                         
                                                                    Illallisporukka!


Tiistai aamuna suuntasimme myös kouluun, jossa meillä oli vuorossa suomi esittely. Pidimme kahdelle luokalle puolentoista tunnin esitelmän Suomesta sekä meidän koulusta, opetimme oppilaille myös pari sanaa suomea. Opettaminen oli yllättävän mukavaa vaikka aluksi hiukan jännitti, varsinkin kun piti puhua englantia mutta oppitunnit menivät nopeasti ja oli meillä ainakin hauskaa. 

                       
                                                   Me pitämässä Suomi-esittelyä.


                       



                       
                                                   Sanoja joita opetimme japanilaisille.

Keskiviikko oli meillä hiukan rennompi päivä, meillä oli kaksi tutustumiskäyntiä. Ensimmäinen oli palvelutalolla, jossa oli ikäihmisiä ja toinen paikka oli todella iso kehitysvammaisten hoitoyksikkö. Johon menemme ensiviikolla kahdeksi päivää harjoittelemaan. 
Iltapäivällä ja illalla meillä oli vapaa-aikaa, otimme pyörät alle ja suuntasimme ostoksille. Mukaan tarttui jotain itselle sekä muutama tuliainen kotiin vietäväksi. 

                       
                                                               Jääkahvia, nam!


Nyt alkaa olla tottunut tähän aikaan, aikaero rasitus vaivasi ensimmäisen viikonlopun ajan ja nukkumisesta ei tullut oikein mitään. Paljon uutta on tullut opittua ja paljon on vielä edessä. Täällä on paljon erilaisia asioita mitä tulee muistaa ja meitä palvellaan niin hyvin että mitenköhän se onnistuu kun menee takaisin Suomeen kun kaikki pitääkin tehdä itse.. mm. kuljettaja avaa meille aina oven ja sulkee sen, kävellessä mies kulkee aina meidän perässä eikä edellä, tähän mennessä meidät on haettu jokapaikkaan, ruokailut on järjestetty ja ruoka on ollut hyvää!


                      


                      
                                   
                                                     Kuvia herkullisesta lounaasta!

                     












4 kommenttia:

  1. Kuvasitte tapahtumat niin, että muistuivat mieleen!

    Pitäkää lippu korkealla!

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaamme mukaan yritetään pitää lippu korkealla! Kiitos Heli yhteisistä päivistä ja turvallista kotimatkaa :)

      Poista
  2. Ihana katsella näitä teidän kuvianne. Vesi herahtaa kielelle katsellessa noita ruokia! Hyvä Suomi, hyvä tytöt! Tuntuu niin epätodelliselle että ihan oikeasti olette siellä kaukana jossain.Olette ajatuksissani päivittäin :)

    - Hanna

    VastaaPoista
  3. Ruoat ovat olleet kyllä todella hyviä ja aivan erilaisia kuin Suomessa. Epätodelliselta tämä meistäkin tunnustaa että ollaan kaukana kotoa, eri puolella maailmaa. Kerrohan kaikille luokkalaisille terveisiä meiltä! :)

    VastaaPoista