perjantai 12. syyskuuta 2014

Vierailukäyntejä sekä työssäoppimista.

Maanantai alkoi hyvissä merkeissä kun pääsimme tutustumaan ja työskentelemään paikalliseen leipomoon. Siellä työskentelee erilaisia kuntoutujia. Aluksi tutustuimme paikkoihin, sitten päästiin asiaan eli leipomaan! Teimme vaniljakreemiä, pikkuleipiä, pullaa ja croisantteja. Leipomisen jälkeen paras osuus, leivosten syömistä. Namss! :)

     Vaniljakreemin tekoa, olipa hyvää vaikka itse sanonkin.

   Hengityssuojaimet päällä leipoessa, ettei vaan pöpöt lennä taikinaan.

                 
                     Saimme leipomolta mukaan croisantteja ja mustikkapullaa!

Tiistaina meillä oli ensimmäinen "vapaa-päivä" ja vietimme aikaa japanilaisten opiskelijoiden kanssa. Päivään mahtui käynti eläintarhassa, shoppailua ja hyvää ruokaa! 

                         
                            Shinto-temppeliä katsomassa!

Keskiviikkona meidän olisi pitänyt mennä harjoitteluun erääseen päiväkotiin mutta aamulla kuulimme suru-uutiset, eilen eräs työntekijä oli menehtynyt auto-onnettomuudessa ja me emme menneet sinne sitten ollenkaan. :/
Iltapäivällä vierailimme Red Cross Hospitalissa. Saimme kattavan esityksen ja kierroksen sairaalan tiloista, henkilökunnasta, laitteista ja siitä mitä kenenkin toimenkuvaan kuuluu. Täytyy kyllä sanoa että on siellä hiukan erilaista kuin meillä Suomessa. Sairaala oli aika pieni ja tiloja oli niukasti, huoneet eivät nekään olleet kovin suuria mutta potilaita siellä oli sitäkin enemmän. No pitää sopusija antaa. Henkilökuntaa siellä näytti olevan paljon mutta kuulemma lisää lääkäreitä sekä hoitajia tarvittaisiin. Eniten ehkä ihmetytti paikka missä kuntoutus tapahtui. Se oli yksi iso huone, johon oli mahdutettu kaikki mahdolliset kuntoutus välineet mitä sairaalalta löytyi. Fysioterapeutteja siellä työskenteli 3 ja kertoman mukaan he kuntouttavat n. 40 ihmistä päivän aikana mutta toiveissa olisi että pystyisivät parempaan ja ottamaan enemmän kuntoutujia kuntoutukseen. 



Keskiviikko ja torstain välisenä yönä heräsimme kauheaan ukonilmaan, vesisateeseen ja salamointiin. Eipä olla vastaavanlaista Suomessa nähty tai kuultu, tätä jatkui aamuun asti kun saimme puhelun tulkiltamme joka ilmoitti että tällä ilmalla ei uskalla lähteä ajamaan minnekään vaan saamme pitää vapaa-päivän. Meidänhän piti suunnata harjotteitteluun Fukushimuraan, joka on iso hoitolaitos eri tasoisille kehitysvammaisille. Vapaa-päivä oli edessä mutta ulos ei pystynyt menemään, mikäs sen parempaa ajanvietettä kun rupesimme laskemaan lääkematikkaa!  Jee, mukava päivä oli siis tiedossa.. Onneksi päivällä myrsky laantui pariksi tunniksi ja pääsimme käymään ulkona sekä kaupassa, illalla kuitenkin myrsky alkoi uudestaan...

                          
                             Kuvat juuri ennen myrskyn alkamista...
                          

Perjantaina pääsimme työssäoppimiseen Fukushimuraan. Vaihdon alussa vierailimme tässä paikassa ja saimme silloin jo kattavan kierroksen paikan tiloista, henkilökunnasta sekä asukkaista. Aamulla pääsimme kokeilemaan paperin tekoa!

                          
                     
                          

                          

                          
                              Kiitos kortti paikan asukkaille ja henkilökunnalle.

                          
                             Kuvassa paikan asukas joka auttoi meitä paperin teossa :)

Sitten teimme origameja, testasimme erilaisia japanilaisia leluja ja vietimme aikaa asiakkaiden kanssa.
                          

                          

Iltapäivällä pääsimme jälleen leipomaan, tällä kertaa teimme "perunamuusikeikkoja". Nimi ei ehkä kuullosta kaikkein herkullisimmalta mutta olivatpa ne hyviä, varsinkin kunnon voi nokareen kanssa! Loppu ajasta juttelimme asiakkaiden kanssa ja he kyselivät meiltä useita kysymyksiä Suomesta ja parhaamme mukaan vastailimme.

                           

                           

2 kommenttia:

  1. On siellä Japanissa ainakin saatu ihailla suomalaista naiskauneutta, olette molemmat niin suloisia!

    VastaaPoista