perjantai 5. syyskuuta 2014

Työssäoppimista

Olimme kaksi päivää työssäoppimassa vanhusten palvelukodissa Kurinosatossa. Jossa meillä oli mukana tulkki Kyoko. Siellä meitä odotti iloinen vastaanotto ensimmäisenä päivänä ; aluksi paikan johtaja antoi esitteen, jonka pohjalta hän kertoi paikasta ja käytänteistä.
Tämän jälkeen oli kierros paikassa ja meille esiteltiin perusteellisesti koko paikka, jonka jälkeen jäimme "työhelemään" yhteisiin tiloihin. Aluksi juttelimme eri ihmisten kanssa, me puhuimme englantia ja Kyoko käänsi ja tulkkasi ja keskustelut sujuivat hyvin. :)

Jokaisen asukkaan huoneesta löytyy: oma sänky, kaappi, yöpöytä ja pesualtaat. Uudemmissa huoneissa on myös oma vessa, mutta vanhemmissa huoneissa asuvat käyttävät yhteisiä vessoja jotka sijoittuvat käytävien varrelle.

                     
                        Tässä kuvassa on kahden hengen huone.

                    
                       Tässä kuvassa yhden hengen huone.

Peseytyminen ja tilat --> Peseytyminen ja kylpeminen ovat japanilaisille todella tärkeitä. Tässä paikassa oli isot suihkutilat joissa oli monta suihkua ja iso yhteinen lämmitetty allas joka lämmitetään joka päivä ja jonne pääsee myös pyörätuolillakin! 2-3 kertaa viikossa on yleisesti pesupäivä, mutta jos vanhempi ihminen haluaa niin hänet voidaan pestä vaikka joka ikinen päivä, joka on todella hyvä asia! :) 

                    

                    

                   

                   

                   

                   

Ruokailu ja tilat --> ruokailutilat olivat todella isot, siistit ja valoisat, siellä hoituivat kaikki päivän eri ruokailut ja erilaiset yhdessäolot lepäilen tai jonkun viriketuokion parissa.

                  

                  

WC --> wc-tilat olivat todella isoja ja käteviä. Niissä oli helppoa liikkua myös pyörätuolilla! 

                 

                

Lähihoitajan rooli ; Lähihoitaja toimii tässä paikassa hoitoapulaisena ns. "ohjaajana" ja avustaa pukeutumisessa, peseytymisessä, ruokailussa ja muissa arjen askareissa. Kaikki hoidolliset toimenpiteet tekevät sairaanhoitajat, lähtien verenpaineen- ja kuumeen mittauksesta aina lääkehoitoon asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti