tiistai 2. syyskuuta 2014

Asuntolalta


Ajattelimme hiukan kertoa paikasta jossa majailemme nämä 3 viikkoa, elikkäs kyseessä on tyttöjen asuntola. Tällä hetkellä meidän lisäksi täällä asuu n. 20 tyttöä sekä asuntolan hoitajien perhe. 

                   


                   



                  
Japanissa on todella tarkat säännöt sisäkenkien käytöstä. Esim. asuntolalla ulkokengät heitetään alatasanteelle ja sisäkengät ovat valmiina ylätasanteella. Missään nimessä ei saa astua ulkokengillä sisälle tai toisinpäin. 

                 
Jos et omista sisäkenkiä niin saat lainaan talon omat kengät. Ja voin kertoa että ne eivät ole hyvät, kaikki kengät ovat samankokoisia ja itsellä ne eivät ainakaan pysy jalassa....Joten kannattaa muistaa ottaa sisäkengät aina mukaan!

               
Jokaiseen huoneeseen sisältyy oma henkilökohtainen lukollisessa lokerikko jotka sijaitsevat uloskäyntien läheisyydessä alakerrassa. 

Meillä molemmilla on omat huoneet mutta olemme siirtäneet sängyt samaan huoneeseen, joten toinen huone on meillä makuuhuone ja toinen vaatehuone/tavaroiden säilytyspaikka.

               


 Yhteisiä tiloja asuntolassa on keittiö ja ruokailutila..


   



 



                         


                          
Kaikki astiat ovat nätisti omilla paikoillaan kaapissa ja jokainen laittaa käytön jälkeen astiat oikeille paikoille.

     
Ruokailutila on todella tilava ja jokaisella on oma paikkansa missä istua. Paikat ovat merkattu huoneen numeroilla pöydänkulmaan.

     
Jätteiden lajittelu on täällä tosi tarkkaa, kaikille on oma roskakori. Voisivat muut maat ottaa mallia tästä kierrätysmallista!

Lisää yhteisiätiloja on pyykkitupa, jossa käytössämme on pyykinpesukone.

    


                                 
Jokaisella oppilaalla on myös oma lokerikko jossa säilyttää omia pyykinpesutarvikkeita.


Peseytymistilat

    


    
Nämä värikkäät pallerot ovat suihkuistuimia. Kun menemme suihkuun näillä istutaan, suihkussa ei missään nimessä seistä!

   
Japanilaisille on todella tärkeää kylpeminen lämmitetyssä altaassa. Ensin peseydytään kunnolla ja sen jälkeen mennään rentoutumaan altaaseen. Allas lämmitetään asuntolalla kolme kertaa viikossa.

   

                         





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti