torstai 18. syyskuuta 2014

Viimeisen viikon kuulumisia..

Tiistaina pääsimme osallistumaan kokkaus tunnille koululla. Meidät jaettiin kuuteen kuuden hengen ryhmään. Jokainen sai oman vastuualueen mitä pitää tehdä. Me molemmat saimme valmistaa jälkiruoan, joka oli kurpitsahyydyke.


   
    Annosten kokoamista. 


Ylhäällä vasemmalla kurpitsahyydyke, oikealla paistettua broileria tomaattien ja ruohosipulin kera. Alhaalla oikealla misokeittoa, jossa kananmunaa ja vasemmalla riisiä, erilaisten lisukkeiden kanssa. :)



Keskiviikkona meillä oli kaksi tutustumiskäyntiä. Ensimmäisenä oli vuorossa hoitokoti Seikouen. Hoitokoti oli tuttuun tapaan iso kuten kaikki japanilaiset hoitokodit, se oli monikerroksinen kerrostalo. Saimme kattavan tietopaketin siitä miten hommat siellä hoituvat, henkilökunnan määrästä ja asukkaista.


Erään asukkaan kanssa teimme lopuksi origameja. Asukas on jo 99-vuotias mutta hyvin taitava käsistään :)


Seuraavaksi matkamme jatkui kohti toista hoitokotia nimeltään Gardenhouse Kuriyama. Ei voi muuta sanoa kuin että vauu mikä paikka. Sisustus oli viimeisen päälle tyylikäs ja arvokas, kerroksia paikassa oli kolme. Siellä oli myös päiväkeskus sekä ryhmäkoti. Asukkaat oli jaoteltu heidän kunnon mukaan. Paikasta huomasi selvästi miten henkilökunta välitti asukkaista. Viriketoimintaa siellä oli jokapäivälle jotain, tänään vuorossa oli karaokea. Asukkaita siellä kaiken kaikkiaan on n. 100. Teimme kierroksen koko talossa ja samalla sairaanhoitaja selitti talon toiminta tapoja.



Osallistuimme pienimuotoiseen teeseremoniaan.


Torstaina suuntasimme aamulla koululle, jossa meitä odotti jutustelu tuokio koulun rehtorin kanssa meidän täällä olo ajasta. Saimme koululta lahjaksi kimonot, jotka päällä suuntasimme saliin. Siellä koulun kaikki oppilaat odottivat meitä ja jätimme heille jäähyväiset. 


Iltapäivällä meillä oli edessä vielä toinen vierailu kaupunginjohtajan luona. Siellä puhuimme vielä meidän tästä kolmesta viikosta ja miten meillä on mennyt. Illalla oli ohjelmassa enää viimeisten tavaroiden pakkaaminen. On sitä tavaraa kertynyt näiden viikkojen aikana ja ylikiloja varmasti tulee mutta se on vasta huomisen murhe kun suuntaamme lentokentälle ja siellä sitten tuomio tulee paljonko joutuu ylikiloista maksamaan... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti