tiistai 16. syyskuuta 2014

Baseball-ottelu, shoppailua, yökyläilyä...

Lauantaina aamupäivästä lähdimme bussilla kohti Sapporoa ja suuntana oli baseball stadion. Mukaan lähti koulun oppilaita, Nakano sekä Kyoko. Vaikka itse ei ole mikään baseball fani niin täytyy sanoa että paikka oli aivan mahtava ja peli myös! Tunnelma oli huikea koko pelin ajan ja kaikki jaksoivat kannustaa omaa joukkuetta. Meidän kannustama joukkue voitti pelin, jee! Vaikkakin ei siinä tiennyt kumpi on parempi joukkue tai kumpaa kannattaisi kannustaa mutta koska koko meidän porukka kannatti Fighters-joukkuetta niin luonnollisesti mekin kannatimme sitä. Peli kesti melkein neljä tuntia ja siihen vielä matkat bussilla niin meillä meni tähän koko päivä ja vasta illalla olimme takaisin asuntolalla. Oli kyllä jälleen erilainen ja mukava päivä :)
                 

                 

Sunnuntaina saimme viettää aikaa Mr. Takahiro Akushichi perheen kanssa. Ensin kävimme heidän kotonaan ja sen jälkeen menimme lounaalle hyvin pieneen japanilais tyyliseen ravintolaan. 

                

Matka jatkui kohti todella suurta ostoskeskusta, aikaa valitettavasti oli rajallisesti vaikka olisimme voineet viettää siellä koko päivän aamusta iltaan. Mukaan tarttui kuitenkin paljon tavaraa niin itselle kuin tuliaiseksi.

Shoppailun jälkeen vuorossa oli päivällinen. Tarjolla oli salaattia, nuudeli keittoa, kasviksia sekä erilaisia lihoja kuten kanaa, possua.. Pääsimme grillaamaan lihoja sekä kasviksia. Ruokaa oli taas paljon ja se oli maukasta! 

                      

                      

                      
                         Kylmää nuudelikeittoa!
                     
                                         Grillattavaa, ja oli muuten herkullista!
                     
       Viher- ja perunasalaattia! 


Illan hämärtyessä lähdimme kohti yöpaikaa. Yövyimme Mr. Takahiro Akushichin vanhempien luona. Vastaanotto oli lämmin ja vaikkakaan kumpikaan vanhemmista ei puhunut englantia kuin ihan pari sanaa, oli meillä hauskaa ja ymmärsimme toisiamme. Japanilaiset eivät yleensä kutsu ketään yökylään ja jos niin käy niin se on suuri kunnianosoitus.

Yön saimme nukkua perinteisellä japanilaisella tatamilla. Eli käytännössä ohut patja lattialla. Ei ehkä parhaat mahdolliset yöunet takana mutta kyllähän siinä yhden yön jotenkin nukkui. Aamulla paikat oli hiukan jumissa ja selkä kipeä..mutta ompahan sekin koettu!

                     

Maanantai aamuna teimme riisikakkuja...

                     

Ensiksi kunnolla keitetyt riisit "nuijitaan" isolla puunuijalla. ( isäntä oli itse käsin tehnyt nämä valmistusastiat ja siihen tarvittavat välineet.) Seuraavassa vaiheessa riisiä painellaan ja pyöritellään samaisella puunuijalla ( on muuten oikeasti voimia vievää puuhaa )
Viimeisenä vaiheena riisiä vaivataan astiassa kuin pullataikinaa ja välillä annetaan kunnon kumaus nuijalla päälle! Riisistä tulee venyvä ja kimmoisa "taikina". 

                   
Seuraavaksi vuorossa oli tehdä riisikakuille kuorrute. Kuorrute vaihtoehtoina oli papuhillo, murskattuja seesaminsiemeniä ja mausteliemessä olevia pieniä papuja. 
                    

                  
                     Valmiit riisikakut. 


                                    
Sekä poimimme hedelmiä heidän omasta puutarhasta. Kyllä käy kateeksi kun ei omalla takapihalla kasva tuollaisia herkkuja! 

Ennen asuntolalle menoa vielä pikavisiitti Mr. Takarihon kotona. Kuvassa hänen tyttärensä sekä tyttären opiskelijat (n. 14-15 vuotiaita)

    


Viimeinen viikko lähti liikkeelle aika haikeissa tunnelmissa. Enää pari päivää täällä oloa, mukava olisi vielä jäädä mutta toisaalta kotiin on aina mukava palata. Tästä lähti siis meidän viimeinen viikko täällä :)

2 kommenttia:

  1. On teillä ollut kokemuksia kolmessa viikossa - niitä voi muistella koko loppuelämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on kyllä mahtunut kolmeen viikkoon ja näitä kokemuksi kyllä muistelemme loppuelämän :)

      Poista