torstai 18. syyskuuta 2014

Kotia kohti!

Kolme viikkoa on nyt sitten ohi. Aika meni todella nopeasti. Uutta tuli opittua niin Japanin kulttuurista, ruoasta, perinteistä, hoitotyöstä ja paljon muusta. Tutustuimme aivan ihaniin ja mahtaviin ihmisiin. Mahtava kokemus takana ja ei kyllä kaduta että tuli lähdettyä vaikka kyllähän se aluksi jännitti miten tänne sopeutuu, onnistuuko kommunikointi ja kaikki muut asiat mutta hyvin me pärjättiin! Parhaiten mieleen jäi perinteiset japanilaiset rakennukset ja kaikki ne pienet yksityiskohdat, baseball-ottelu, ruokakulttuuri, hoitotyön kattava maailma, koulun festivaali viikonloppu sekä ystävälliset ihmiset. 
Saimme nauttia aivan mahtavista, lämpimistä ja aurinkoisista päivistä. Pari viileämpää ja sateisempaa päivääkin väliin mahtui mutta ei se helteen keskellä haitannut. Yksi kunnon myrskykin saatiin kokea, ukkosta, salamointia ja kaatosadetta jatkui vuorokauden ajan. Olipahan sekin omanlainen kokemus. Ainiin joo kyllähän yksi maanjäristyskin koettiin tai semmoinen oli ainakin tapahtunut mutta ei me mitään huomattu vaikka siihen aikaan oltiin ulkona. No blondit liikenteessä, mitäpä muuta siitä voi sanoa. 
Monta kokemusta rikkaampa lähdemme kohta puoliin kohti koti suomea. Pitkä lentomatka taas edessä, Sapporo-Tokio-Helsinki ja osalla porukkaa vielä Kajaani. Mukaan täältä saamme neljä japanilaista opiskelijaa jotka tulevat kahdeksi viikoksi vuorostaan vaihtoon Suomeen. :)

                          

Mukavat muistot lämmittää sydämessä pitkään ja onpahan vanhoilla päivillä muillekin ihmisille paljon erilaista kerrottavaa! :)

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa kotiin!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa takaisin kotiin. Miten olisi sellainen 2 tunnin presentaatio japanin matkasta? ;) Varmasti on monta tarinaa kerrottavana ja mehän haluamme kuulla kaiken kun palaatte joukkoomme!

    - Hanna

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista