tiistai 26. elokuuta 2014

Matkavalmisteluja

Heipä hei!

Tästäpä lähtee postauksemme numero kaksi, joka käsittelee matkavalmisteluja.
Paljon asioita tuli ottaa huomioon ennen matkalle lähtöä, onko passi voimassa, tarvittavat rokotukset, vakuutukset, rahan vaihto ja se paljonko rahaa vaihtaa, toimiiko pankkikortti siellä, entäs puhelin, viisumeiden täyttö..






Kaikista haastavinta oli kuitenkin oikeanlaisen adapterin löytäminen! Netistä kun etsi adapteria niin ei varmaksi tiennyt toimiiko se siellä, toimitusajat oli pitkät joten lähdimme yhdessä etsimään oikeanlaista adapteria Kajaanista. Tuli käytyä prismassa, maxi-makasiinissa, puuilossa, k-citymarketissa ja viimeinkin sitten löysimme matka-adapterin gigantista ja se maksoi vain 10,90e! Kuvassa olevassa aadapteri käy melkein missäpäin maailmaa vaan, siinä on 4 erilaista päätä ja alla olevassa kuvassa on se mikä käy Japanissa. (toivottavasti ainakin)





Tulevaa vaihtoa varten meille järjestettiin koululla Japanin kielen kurssi, tosin vain 2x2tuntia. Kyllähän siinä jotain perus fraaseja ja kohteliaisuuksia oppi mutta paljon jäi oman opiskelun varaan. Parasta ottaa sanakirjat vaan mukaan niin niillä pärjää! (toivottavasti) Onneksi päiväs aikaan mukanamme kulkee tulkki, jolle puhumme englantia ja hän kääntää sen sitten japaniksi. Jospa siellä jotenkin pärjää..




Pakkailu on sitten toinen haastava osuus, onneksi saimme koulusta tiistain ja keskiviikon pakkailu päiviksi. Vaikeaa päättää mitä kaikkea ottaa mukaan, päivisin siellä on pariakymmentä astetta, illat ovat viileitä, yöt melkeimpä kylmiä ja syyskuussa voi sataa paljon.. Kummallakin on yleensä vielä se ongelma että tulee pakattua liikaa tavaraa mukaan ja pitäisihän sitä omille ostoksille sekä tuliaisille jäädä tilaa..
Ja tästä päästäänkin sitten lahja asiaan. Japanissa annetaan paljon pieniä lahjoja kun tavataan uusi ihminen, elikkäs niin teemme mekin. Opettajamme Heli, joka lähtee meidän kanssa yhtä aikaa sinne hankki meille pieniä lahjoja, jota me voimme antaa siellä aina kun menemme uuteen paikkaan tai tutustumme uusiin ihmisiin. Lahjalla ei ole niin merkitystä mikä se on mutta ajatus on tärkein sekä sievä paketti.
Yhtenä tärkeänä asia voitaisiin mainita myös, että Japanissa on hyvä olla monet kengät mukana, koska kenkiä/tossuja pidetään heidän kulttuurissaan myös sisällä. On erikseen ulkokengät sekä sisäkengät ja olemme kuulleet, että päiväkodissa olisi myös vessaan lapsille erilliset "vessatossut."




Tässä oli oikeestaan tärkeimmät asiat mitä matkavalmisteluihin tulee, kyllä reissuun lähtö osaa olla stressaavaa. Koko ajan tunne että jotain on unohtanut ja varmaan sitten kun istuu lentokoneeseen niin muistuu mieleen mitä on unohtanut..
Mutta ei kait se auta kun pakata loppuun ja seuraavan kerran palaamme blogin ääreen lähtöpäivänä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti